San Andrés Larráinzar - en by med stærk indiansk identitet

San Andrés Larráinzar 12-16
Andrés delante de 'La Biblioteca de Nahuales', la montaña sagrada.

San Andrés Larráinzar ligger ca. 26 km fra San Cristóbal de las Casas i Los Altos de Chiapas. Hovedsproget er tzotzil og 98 procent af kommunens indbyggere (23.889 i 2015) er indígenas.

Der er sket meget på bare én generation i kommunen. Andrés Ruiz, der har ordet i de næste kapitler, fortæller om traditionerne, om maya-mytologi og om sin hverdag med teknologi og musikerdrømme.

Læs meget mere om San Andrés Larráinzar i e-Bogens afsnit om maya-kultur og sprog, traditionelle politiske strukturer, indígena-styre, og nahuales, dyreskytsånder.

San Andrés Larráinzar 12-16
San Andrés Larráinzar 12-16

Más sobre... México en cifras

På siden México en cifras finder du statistiske oplysninger om hele Mexico, eller du kan vælge at se på de enkelte stater.

Sådan gør du:

  1. På siden vælger du staten du vil arbejde med – klik enten på kortet eller vælg navnet i feltet.
  2. Vælg Chiapas
  3. I øverste højre hjørne kan du nu se, hvilken stat du har valgt. Nedenfor står 'Total estatal', staten som helhed. I dette felt kan du vælge hvilket område du vil undersøge. Prøv at foretage en sammenligning mellem forskellige kommuner, fx. Larráinzar, Chamula og San Cristóbal de Las Casas.

NB: Desværre stammer de statistiske oplysninger i nogle tilfælde fra forskellige år, og er derfor ikke helt sammenlignelige, men prøv at søge tal på 'Educación' og diskuter, hvad niveauet af uddannelse giver af perspektiver for den fremtidige udvikling i området.

Ved brug af indeværende hjemmeside accepterer du brugen af cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse.
Yderligere information findes under Cookies
Ok